Pluktuin

In het najaar planten we bloembollen die in het voorjaar daarop mooi opkomen. De tulpen, alliums en narcissen doen het fantastisch in de natuurlijk bewerkte grond. Ze kunnen niet zelf geplukt, maar wel per bos besteld en evt. bezorgd worden vanaf begin april, uiteraard afhankelijk van het weer.

Naast bovengenoemde voorjaarsbloemen zijn er ook zomerbloemen op de tuin, die kan je wel zelf komen plukken! Ongeveer vanaf juni, wederom afhankelijk van het weer. Dit is erg leuk om te doen, alleen maar met een vriendin/dochter/zus of buurvrouw nog leuker! Heb je geen tijd om te plukken? Bestellen van bloemen kan de hele week, klik op de whatsapp knop voor direct contact.

In het voorjaar zijn we druk bezig met het voorzaaien en opkweken van onze eigen plantjes, die medio mei de volle grond in gaan. Hier krijgen ze alle liefde en tijd om uit te groeien tot prachtige bloemen. Bij Bloem’n Lokaal werken we bewust geheel pesticide – en kunstmest vrij, alles gaat op natuurlijke wijze. Zo kan het voorkomen dat een steel krom is, of minder grote bloemen heeft dan je gewent bent uit de gangbare bloemenwinkels of soms worden plantjes opgegeten door slakken en zal er opnieuw gezaait moeten worden. Extra werk, maar helemaal niet erg. Het is zoals het is, we bewegen graag met de seizoenen mee!

Er zijn naast de tulpen diverse één- en tweejarigen, zomerbollen en vaste planten op de tuin o.a. bijzondere Dahlia’s, Zinnia’s, Daucus, aparte Zonnebloemen, Leeuwebek, Tagetes, bijzondere Papavers, Grassen, Nicotiana, Scabiosa, Pimpernel, Violieren, Lathyrus en nog veel meer..

 

Kom maar gewoon kijken en ervaren!

 

Hoe werkt het:

Als je op de tuin komt krijg je van mij een snoeischaartje te leen, indien gewenst kan ik je een uitleg geven hoe te plukken. Je loopt de tuin in, laat het op je inwerken en plukt de bloemen die je mooi vindt. Heel eenvoudig eigenlijk!

Je kunt eenmalig komen plukken, maar er zijn ook stempelkaarten:

1x plukken € 12,-
3x plukken € 33,-
5x plukken € 50,-

Tip: Erg leuk om kado te doen! 

Voor bijzondere gelegenheden, denk aan rouwen, trouwen, jubilea en grote bestellingen, graag contact opnemen.