Over Rhea

Haal de zomer in huis met schone bloemen!

“Voeding voor de ziel,” noemt teler Rhea ze

In mijn leven zijn liefde voor de natuur en dus ook bloemen er met de paplepel ingegoten. Ik heb vele jaren met plezier in diverse bloemenwinkels gewerkt, maar zonder te weten van het pesticiden- en kunstmestgebruik in de bloementeelt. Na mijn deeltijd opleiding aan de BD Warmonderhof, wil ik nooit meer “gangbaar” werken. Op deze school ging ik op zoek naar alternatieven en kwam o.a. in contact met een docent die een biologische bloemenpluktuin in Zwolle had en op zoek was naar een stagiaire. De keuze was snel gemaakt en ineens ging er een totaal nieuwe wereld voor mij open; die van het zelf bloemen opkweken en telen in de volle grond, het oogsten en hier wonderschone boeketten mee maken. Het was en is hard werken, maar ik vond en vind het helemaal geweldig! Het buiten werken, de sterkte van de bloemen die weer en wind hebben meegemaakt, wauw, dit is wat ik zelf ook zou willen!

Die droom is nu werkelijkheid geworden. De bloementuin is gerealiseerd en voor iedereen toegankelijk tijdens openingstijden.

Check regelmatig deze website of volg bloemnlokaal op Instagram en Facebook, hier zet ik regelmatig verhalen op over de ontwikkelingen van de bloementuin.

Skal keurmerk is in november 2019 aangevraagd, dus over 1 jaar is Bloem’n Lokaal officieel biologisch.