Over Rhea

Haal de zomer in huis met schone bloemen!

“Voeding voor de ziel,” noemt teler Rhea ze

In mijn leven zijn liefde voor de natuur en dus ook bloemen er met de paplepel ingegoten. Ik heb vele jaren met plezier in diverse bloemenwinkels gewerkt, maar zonder te weten van het enorme pesticiden- en kunstmestgebruik in de bloementeelt. Tijdens de deeltijd opleiding aan de BD Land- en Tuinbouwschool Warmonderhof die ik van 2017-2019 volgde, nam ik hier kennis van en ging op zoek naar alternatieven. Op deze school kwam ik o.a. in contact met een docent die een bloemen pluktuin in Zwolle had en op zoek was naar een stagiaire. De keuze was snel gemaakt en ineens ging er een totaal nieuwe wereld voor mij open; die van het zelf bloemen opkweken en telen in de volle grond, het oogsten en hier wonderschone boeketten mee maken. Het was en is hard werken, maar ik vond en vind het helemaal geweldig! Het buiten werken, de sterkte van de bloemen die weer en wind hebben meegemaakt en die alle tijd hebben gehad om te kunnen groeien, wauw, dit is wat ik zelf ook zou willen!

Die droom is werkelijkheid geworden. Eind 2018 hebben mijn man en ik de voormalige basisschool van Wezup en Wezuperbrug gekocht, waar wij onze woning van gemaakt hebben en op het oude grasveld is nu de bloemen pluktuin gerealiseerd! Ik noem dit soms gekscherend mijn buiten bloemenwinkel! 

Boeketten heb ik niet standaard klaarstaan, die kunnen wel besteld worden door de groene whatsapp knop aan te klikken.

Check regelmatig deze website of volg ons op Instagram en Facebook, hier zet ik regelmatig verhalen op over de ontwikkelingen van de bloementuin > @bloemnlokaal